Naskali Leather toimitusehdot

1 Käsittely- ja toimitusaika

Otamme uudet tilaukset käsittelyyn mahdollisimman pian. Varastossa olevien rusettien ja korvakorujen toimitusaika on 4–10 arkipäivää valittuun noutopaikkaan. Tilausruseteilla ja -korvakoruilla on kahden viikon toimitusaika. Voit ottaa kaikissa tilaustasi koskevissa asioissa yhteyttä jyri(at)naskalileather.com tai 040-7757 957.

2 Toimitustavat ja -hinnat
  • Posti kirjetoimitus 2,50 €
  • Posti postipaketti 5,90€

Käytämme toimituksissamme kirjepostia ja Postin postipakettia. Kirjetoimitukset saapuvat perille 4–10 arkipäivän kuluessa. Voit noutaa paketin lähimmästä Postin palvelupisteestä vastaanotettuasi saapumisilmoituksen. Asiakas täyttää kassalla osoitetietonsa ja vastaa itse antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Naskali Leather ei ole velvollinen korvaamaan, mikäli asiakkaan antamissa tiedoissa on virhe.

Posti säilyttää paketteja yhden viikon noutopisteessä, jonka jälkeen paketit palautuvat takaisin, joten noudathan pakettisi ajoissa.

3 Maksutavat

Käytössäsi olevat vaihtoehdot ovat korttimaksut (Visa, Mastercard ja American Express)

4 Vaihto- ja palautusoikeus

Ruseteilla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Tiedustele toimitusosoitetta vaihtoon- tai palautukseen liittyen osoitteesta jyri(at)naskalileather.com. Sekä palautus että vaihtotilanteessa toimita sähköpostitse alkuperäinen tilausnumero tai tilaajan nimi sekä tilausajankohta. Toimita myös vaihtoon johtava syy meille tiedoksi. Vaihdon yhteydessä tilaukselle ei voi lisätä muita rusetteja, vaan lisäruseteista on tehtävä erillinen tilaus. Mikäli et halua pitää tilaamaasi rusettia, lähetä se takaisin 14 vrk:n kuluessa ja palautamme tuotteen/tuotteiden hinnan sinulle takaisin. Mikäli palautat koko tilauksen, hyvitämme myös tilauksesi postikulut. Hyvitämme maksamasi summan tilauksesi maksutavan mukaisesti. Palautuksen käsittelyyn ja rahan siirtoon kuluu yleensä noin 10–20 arkipäivää.

Palautettavan rusetin tulee aina olla käyttämätön, puhdas ja täysin uuden veroinen. Tarkistamme palautuneen rusetin kunnon ennen maksun palauttamista.

Otamme palautuksen- tai vaihdon käsittelyyn heti, kun paketti on saapunut meille. Saat meiltä sähköpostivahvistuksen, kun vaihtosi tai palautuksesi on käsitelty.

Vaihto- ja palautusohje:

Ole yhteydessä jyri(at)naskalileather.com, jotta voimme lähettää sinulle toimitusosoitteen. Täytä tilauksen mukana saapunut vaihto-ja palautuslomake. Vie palautettavat tuotteet valmiiksi pakattuina ja täytetyn lähetyslistan kanssa Postin toimipisteeseen.

Asiakas maksaa itse palautuksesta syntyvät postikulut. Säilytä palautuksen kuitti itselläsi, kunnes palautus on käsitelty.

5 Muut ehdot

Naskali Leather ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä eikä vahingoista.

Mahdollisiin asiakkaan ja Naskali Leatherin välisiin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Jos tilanteen erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi, asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta). Lisätietoa asiasta kuluttajille löytyy Euroopan komission verkkovälitteiseltä riidanratkaisufoorumilta (Art. 14, EU asetus No 524/2013): http://ec.europa.eu/consumers/odr. Voit ottaa asiassa yhteyttä myös osoitteeseen jyri(at)naskalileather.com